Alles over bestellen bij Amazon vanuit België

Door Emma     20 februari 2017   |  terug naar Flipit Plus

Wat u moet weten over Amazon.com – Amazon.de – Amazon.fr – Amazon.co.uk

Amazon heeft zich ontwikkeld tot één van de grootste webwinkels van België. De verschillende varianten van Amazon zijn erg populair in België. Het grote voordeel is het enorme aanbod en de mogelijkheid om talloze producten goedkoper te bestellen dan bij Belgische webwinkels. Elke variant van Amazon heeft zijn eigen assortiment. U zult dus zelf moeten ontdekken bij welke winkel van Amazon u best kan bestellen. We helpen u hieronder met alle informatie over winkelen bij Amazon vanuit België.

Amazon België

Amazon heeft op dit moment geen webshop speciaal voor België. Toch zijn er veel mogelijkheden en voordelen om vanuit België bij Amazon te shoppen. Er zijn verschillende websites van Amazon waar u vanuit België terecht kan: Amazon.com, Amazon.de, Amazon.fr en Amazon.co.uk. Hieronder leest u alles over de voordelen, Amazon Prime / Premium, Amazon Prime Video, verzendkosten, levertijden en ook hoe het werkt met de extra kosten voor bestellingen van buiten Europa bij Amazon.com.Amazon.de

Vanuit België bestellen bij Amazon.de

Sinds Amazon.de in het Nederlands beschikbaar is, is Amazon Duitsland enorm in populariteit gestegen in België. Een andere reden voor de populariteit van Amazon.de is de gratis verzending naar België.

Verzendkosten voor levering naar België van Amazon.de

Bij aankoop van boeken is de bezorging altijd gratis en voor andere producten geldt dit bij besteding vanaf €29. Heb je een lagere orderwaarde en geen boeken bij je bestelling? Dan zijn de verzendkosten € 3.99 per zending + € 0,50 per kg. De levertijd is doorgaans iets sneller bij Amazon.de dan bij .fr en .co.uk, namelijk 2 tot 3 werkdagen.

Amazon Prime → Amazon.de
Amazon Prime is voor België enkel via Amazon.fr beschikbaar.


Amazon.fr

Vanuit België bestellen bij Amazon.fr

De Franse Amazon is gericht op Frankrijk, maar ook veel Belgen bestellen ook bij Amazon.fr. Nadeel is dat de website enkel beschikbaar is in het Frans.

Verzendkosten voor levering naar België van Amazon.fr

Bij aankoop van (onder andere) een boek is levering altijd gratis. Bestelt u geen boek? Dan is de minimale orderwaarde voor gratis levering €25. Als u een bestelling onder de €25 heeft zonder boek(en) zijn de verzendkosten 6 euro. Als Amazon Prime lid is de verzending altijd gratis en binnen 1 dag. Normale verzending duurt 3 tot 5 werkdagen.

Amazon Premium / Prime

Via Amazon.fr kunt u lid worden van Amazon Premium, deze is namelijk ook beschikbaar voor klanten uit België. U kunt profiteren van de volgende voordelen als u Premium lid wordt van Amazon.fr. Voor 49 euro per jaar:

  • bekijkt u het hele aanbod van alle Amazon Prime Video series + films
  • profiteert u van gratis verzending binnen een dag
  • krijgt u sneller toegang tot de Flash Sales
  • ontvangt u toegang tot de Kindle bibliotheek waar u gratis 1 miljoen ebooks kunt lezen.

Amazon Prime Video

Amazon heeft ook een eigen streamingdienst die ook beschikbaar is in België. Amazon Prime Video gaat de concurrentie aan met partijen zoals Netflix. Het aanbod is goedkoper dan Netflix, maar het aanbod is ook iets geringer en niet overal zijn Nederlandse ondertitels beschikbaar. Een aantal series is exclusief, zoals het populaire The Grand Tour, gemaakt door de mannen van Top Gear.


Amazon.co.uk

Vanuit België bestellen bij Amazon.co.uk

Belgen bestellen ook regelmatig bij de Britse variant van Amazon. Op deze website vindt u een enorm aanbod producten tegen scherpe prijzen. De taal van de website is Engels. 

Verzendkosten voor levering naar België van Amazon.co.uk

Voor de meeste producten geldt een tarief van £4 + £0,40 per kg voor de verzending van de Britse Amazon website. Voor muziek, dvd’s, software en games geldt een lager tarief van £2,80 + £0,40 per kg. De levering bedraagt 3 tot 5 werkdagen. Tegen extra betaling kan voor snellere verzending gekozen worden.


Amazon.com

Vanuit België bestellen bij Amazon.com

Dit is de Amerikaanse en oorspronkelijke webshop van Amazon. Ook vanuit België kan u bij deze variant van Amazon veel producten bestellen. Toch geven veel Belgen de voorkeur aan één van de Europese varianten in verband met de (vaak hoge) verzendkosten, BTW in invoerrechten waar u mee te maken krijgt bij bestellingen van buiten Europa. Binnen de EU geldt vrij verkeer van goederen. Bij Amazon.fr, Amazon.de en Amazon.co.uk (vooralsnog) hoeft u geen invoerrechten te betalen om uw artikelen bij u thuis te laten bezorgen. Bestelt u iets bij Amazon.com kunnen producten in eerste instantie heel goedkoop lijken, maar door bijkomende kosten kan dit tegenvallen.

Verzendkosten voor levering naar België van Amazon.com

De verzendkosten variëren per bestelling, maar zijn vanuit Amerika vaak relatief hoog. Logisch aangezien uw bestelling een flinke reis moet afleggen. Om hierop te besparen bestelt u beter bij Amazon.de, Amazon.fr of Amazon.co.uk.

Bijkomende kosten bij Amazon.com

BTW

Bestellingen met een waarde van €22 – €150 = BTW betalen
Volgens regelgeving in Europa dient u bij bestellingen boven de 22 euro BTW te betalen voor bestellingen die van buiten Europa komen. U betaalt BTW over de totale waarde van uw bestelling + de verzendkosten. De BTW zal bij bestelling bij Amazon in de meeste gevallen 21% zijn. Dit tarief geldt namelijk voor commerciële goederen en diensten.

Invoerrechten

Bestellingen vanaf €150 = Invoerrechten + BTW betalen
Bij bestellingen vanaf €150 dient u naast BTW ook voor de invoerrechten te betalen. Het tarief hiervoor is afhankelijk van het product dat u bestelt. Hiervoor wordt de douanewaarde berekend op basis van de factuurwaarde van de goederen + verzendkosten tot aan de EU grens. Over beide kosten betaal je dan een bepaald percentage aan invoerrechten. Over deze totale kosten (factuurwaarde + verzendkosten + invoerrechten) betaal je vervolgens BTW (meestal 21%).

Deze extra kosten betaalt u dan aan de expressdienst die uw bestelling bezorgt. Daarnaast kunnen er kosten berekend worden door de expressdienst voor douaneformaliteiten (inklaringskosten) die zij voor u verrichten.  

Betaalt u altijd BTW / invoerrechten?

De douane kan een veiligheidscontrole uitvoeren op alle pakketjes die de EU binnenkomen. Als uw bestelling eruit wordt gepikt zullen bovengenoemde kosten, zoals BTW en invoerrechten aan u worden doorberekend. Het gebeurt dus ook vaak dat uw pakketje niet wordt gecontroleerd en u helemaal geen extra kosten heeft. Het is dus nooit van tevoren zeker of de extra kosten ook voor u gelden. Vind je het geen probleem om een gokje te wagen, kan het zich soms lonen. Heb je liever zekerheid? Bestel dan bij één van de Europese Amazon winkels.


Amazon.nl

Er is ook een Nederlandse Amazon beschikbaar. Het aanbod van producten is echter nog erg beperkt tot de verkoop van eBooks en de betaalmogelijkheden zijn beperkt tot creditcard aankopen. Waarschijnlijk is Amazon.nl op dit moment alleen echt interessant voor de e-reader fanaten. 


Ervaringen bij Amazon delen met andere bezoekers? Deel uw ervaringen onderaan deze pagina.


Uiteraard vindt u op onze Amazon winkelpagina een overzicht van alle actuele Amazon coupons en kortingen

Emma

Emma, Zoals de rest van het Flipit team zot van korting en verslaafd aan online shoppen. Vakanties, citytrips, kleding, parfum, elektronica... ik bestel het allemaal online. Natuurlijk met een fijne korting. Daarom zorg ik ervoor dat we op Flipit altijd de...

Lees méér over Emma

Méér artikelen

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.