Flipit onderzoek

Flipit.com doet regelmatig onderzoek naar online shoppen, om het online shopgedrag van de Belgische en Nederlandse consument in kaart te brengen. Je vindt op deze pagina altijd ons meest recente onderzoek.

Voorgaande onderzoek naar online shopgedrag


Onderzoek 'De goedkoopste Formule 1-races om te bezoeken'

Iedere racefanaat wilt natuurlijk een Formule 1 race bezoeken. Voor Belgen is de grote prijs van België natuurlijk het goedkoopst om te bezoeken, maar er zijn circuits waar je voor toegang goedkoper uit bent. 

 • In Europa betaal voor voor toegangskaarten in 2017 het minst in Hongarije en Oostenrijk, kaartjes voor het hele weekend kosten daar respectievelijk €99 en €105. 
 • In Europa is de Grand Prix van Monaco het duurst, je betaalt daar namelijk €244 voor een weekend. 
 • Voor de goedkoopste toegangstickets moet je naar het circuit Sepang in Maleisië, een toegangsticket voor drie dagen kost je daar slechts €22. 
 • Opvallend is dat een toegangskaartje voor de GP van Mexico momenteel het duurst is, daar betaal je namelijk €262 voor een weekend. Dat betekent voor de inwoners van Mexico dat ze zo’n 82% van hun gemiddelde maandelijkse loon uit moeten geven aan een weekend Formule 1. 

Klik hier voor een overzicht van alle data.1 op 3 Belgen laat hygiëne links liggen bij het passen van online bestelde kleding

Brussel, 15 december 2015 – Een derde van de Belgen let niet op de eigen hygiëne wanneer zij thuis kleding passen die zij online hebben besteld. Dat concludeert website Flipit uit een onderzoek onder 1.050 Belgische online shoppers (600 Vlamingen 450 Walen). Ook blijkt uit de enquête dat slechts een kwart van de consumenten online besteld ondergoed eerst over hun eigen ondergoed heen passen.

Overige opvallende resultaten

 • Een op de drie Belgen draagt een nieuwe outfit direct zonder deze eerst in de wasmachine te doen
 • Belgische mannen dragen vaker dan de vrouwen de kleding nog een dag en sturen het dan pas terug (7% mannen tegenover 4% vrouwen)
 • Een kwart van de Belgische mannen past online besteld ondergoed niet eerst over eigen ondergoed heen
 • Een op de vijf vrouwen neemt bewust een douche voordat zij de online bestelde kleding passen​

Details en grafieken uit dit onderzoek

 

Persbericht: "1 op 3 Belgen laat hygiëne links liggen bij het passen van online bestelde kleding"

Contact: Gunther de Backer, tel: 0475 903 909

 


Liever cadeautje voor schoonouders dan voor eigen kinderen

Online aankopen voor Sinterklaas en Kerstmis in stijgende lijn

Brussel, 26 november 2015 – Schoonouders worden tijdens de feestdagen in de watten gelegd met cadeaus. 27,5% van de Belgische mannen geven meer cadeaus aan de schoonouders, dan aan de eigen kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek van Flipit (http://www.flipit.com/be) onder 1.050 Belgische online shoppers (600 Vlaamse en 400 Waalse). Slechts 27% van de respondenten ziet op tegen een bezoek aan de schoonouders. In Franstalig België gaan vaker de meeste cadeaus naar de schoonouders (30%) dan in Vlaanderen (24%).

Overige opvallende resultaten:

 • Mannen kopen meer cadeaus dan vrouwen
 • 55% Vlamingen zal meer geld uitgeven dan vorig jaar aan Sinterklaas- en kerstcadeaus
 • 30% van de cadeaus zal in webwinkels worden gedaan
 • 1 op 5 Belgen onbekend met de oorsprong van de Kerstman

Persbericht

Van dit onderzoek is ook een persbericht verschenen:
"Liever cadeautje voor schoonouders dan voor eigen kinderen​"

 download het persbericht

Contact

Gunther de Backer
Tel: 0475903909

 

 

 

 

 

 


Zomersolden: verdubbeling aantal mobiele online shoppers

Antwerpen, 30 juli 2015 – Het aantal shoppers op zoek naar korting via gsm is tijdens de soldenperiode dit jaar verdubbeld. Waar vorig jaar nog geen 10% van de online koopjesjagers actief was op gsm, is dat dit jaar ruim 20%. De verwachting is dat dit percentage bij de volgende zomersolden wéér verdubbeld. Niet alle Belgische webshops zijn echter klaar voor de enorme groei van gsm-gebruik. Dit blijkt uit een onderzoek van kortingscode website Flipit onder 40.000 Belgische online consumenten bij een vergelijking van de zomersolden periode van 2014 en 2015.

Lees hier het volledige persbericht.

Persbericht

Van dit onderzoek is ook een persbericht verschenen:
"Zomersolden: verdubbeling aantal mobiele online shoppers​"

 download het persbericht

Contact

Bram Vermeulen
Tel: +31(0)634139405

 

 

 

 

 


Shoppen in België - toch nog een beetje eng

Nederlanders zijn nog niet zo happig op online shoppen in het buitenland, zo blijkt uit onderzoek van Flipit.com onder 1.050 online shoppers.

Maar liefst 80 procent van de ondervraagden geeft aan risico's te zien bij het bestellen via een buitenlandse webwinkel. Wanneer er toch online wordt besteld blijkt de reden daarvoor bijna altijd dat de prijs voor het gezochte product veel gunstiger is. Landen als Duitsland, Amerika en Engeland zijn hierbij favoriet, landen als Frankrijk en België worden door bijna alle ondervraagden genegeerd. Verschillen tussen mannen en vrouwen zijn er ook; mannen bestellen vaker bij buitenlandse webwinkels dan vrouwen en lijken dus minder te worden beïnvloed door mogelijke risico's. Als voornaamste redenen om niet in het buitenland te shoppen worden mogelijk lastige retourprocedures of een verhoogde kans dat producten niet aankomen genoemd.

 

Overige opvallende resultaten

 • Mannen bestellen vaker bij buitenlandse webshops dan vrouwen; 72 procent tegenover 52 procent
 • In Duitsland wordt het meest online geshopt (25 procent). Amerika (22,4 procent) en Engeland (20,2 procent) completeren de top 3
 • Bijna 62 procent van de ondervraagden is bereid meer te betalen voor hetzelfde product als het maar bij een Nederlandse webwinkel vandaan komt
 • Voor wat betreft het tijdstip van betalen gaat de voorkeur sterk uit naar afterpay ten opzichte van vooruitbetalen; 78,7 procent tegenover 21,3 procent

 

Persbericht

Van dit onderzoek is ook een persbericht verschenen:
"Nederlander bang voor bestellen via buitenlande webwinkel"

 download het persbericht