Black Friday en Cyber Monday 2016: alle kortingen en codes

Door Brecht     20 november 2015   |  terug naar Flipit Plus

Klaar voor de kerstinkopen?

Black Friday, ook wel Zwarte Vrijdag genoemd, is een fenomeen dat vanuit Amerika is komen aanwaaien. Deze dag staat volledig in het teken van zoveel mogelijk geld uitsparen. Heel veel winkels geven op deze vrijdag extreme kortingen en concurreren tegen elkaar op met de beste aanbiedingen. Om de klanten naar hun winkels te trekken, geven de winkels speciale promoties op artikelen. Artikelen die doorgaans ook erg populair zijn om als cadeautjes te geven. Met andere woorden: Black Friday is hét ideale moment om aan die kerstaankopen te beginnen.

Historie

Black Friday is van oorsprong Amerikaans, maar is sinds een paar jaar ook erg “hot & happening”  in Europa. De naam betekent letterlijk Zwarte Vrijdag en wordt zo genoemd omwille van de gigantische verkeersdrukte rondom de winkelcentra, die traditioneel op deze eerste vrijdag na Thanksgiving plaatsvindt. De steden in de VS zien spreekwoordelijk zwart van de auto’s, gevuld met haastige kopers die willen profiteren van de hoge kortingen die gegeven worden. 

Black Friday Belgie

Vorig jaar bleek reeds dat de Belgische kopers ook voorzichtig lucht kregen van dit Amerikaans concept. Zo leest u in een artikel van DeTijd over Black Friday 2014, dat een groot succes was voor de Belgische winkels, zowel on- als offline. En ook dit jaar kunnen klanten rekenen op straffe kortingen en unieke deals. U moet er wel snel bij zijn want deze kortingen zijn enkel en alleen op Zwarte Vrijdag of Black Friday zelf geldig. 

Waar krijgt u de hoogste kortingen?

Wilt u zeker zijn van unieke aanbiedingen en superstraffe kortingen, ga vrijdag 27 november dan zeker even een kijkje nemen in de webshop van Amazon, Groupon, bol.com, ColliShop of MediaMarkt.

Het is bovendien dé ideale moment om uw feestgarderobe samen te stellen. Shop uw kleedjes, mantelpakjes, pumps of nette kostuums met extra kortingen bij Desigual, Sarenza of Zalando.  Tik ook alvast die adidas of Nike loopschoenen op de kop, waarmee je de extra kilootjes van de feestdagen er moeiteloos af sport.

Black Friday & Cyber Monday

De maandag die na Black Friday volgt, wordt ook wel Cyber Monday genoemd. Op deze bewuste maandag worden er wéér hoge kortingen gegeven, maar dit keer enkel en alleen op alles wat met tech en gadgets te maken heeft. Tijdens Cyber Monday gaan er voornamelijk veel Apple producten over de toonbank. Het populaire merk wordt in heel veel winkels aan extra voordelige prijsjes verkocht. Ook als u op zoek bent naar een LED tv, laptop, of nieuw tech-snufje, dan is deze dag de moment bij uitstek om ze in huis te halen. Bekende winkels die vaak deelnemen aan Cyber Monday zijn eBay, Amazon en IWOOT maar vaak kan u ook op kortingen rekenen bij Conrad, Bobshop of Teufel. Het loont de moeite om grotere aankopen (zoals een Macbook of LED tv) op Cyber Monday doen; u bespaart al gauw een bedrag dat kan oplopen tot wel 600 euro of meer.

Profiteer van de superkortingen zolang het kan en laat de feestdagen extra feestelijk van start gaan! 

Brecht

Brecht, Achter mijn bureautje bij Flipit ben ik dagelijks bezig met mijn twee favoriete dingen: schrijven en kortingen. Ik vind het namelijk zelf altijd heel stoer wanneer ik de beste deal heb gescoord bij het winkelen. Die deals verzamel ik hier voor u, zod...

Lees méér over Brecht

Méér artikelen

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.