Boodschappen aan huis geleverd

Door Emma     19 april 2016   |  terug naar Flipit Plus

Dit moet u weten over online boodschappen doen

Steeds méér Belgen winkelen online. Een paar schoenen en een nieuwe outfit zijn zo besteld. We wennen snel aan de luxe om producten online af te rekenen en thuisbezorgd te krijgen. Ook vakanties en andere uitstapjes boeken we steeds vaker via internet. Maar waarom doen we dit eigenlijk nog niet massaal met onze alledaagse boodschappen?

Het laten bezorgen van je boodschappen is in opkomst. Het is makkelijk, je bespaart tijd en je wordt niet beïnvloed door alle verleidingen in de winkel. Toch doet nog niet iedereen dit. Waar kan je terecht en welke voor- en nadelen zijn er? We zetten ze hieronder voor je op een rij.

Boodschappen thuis laten bezorgen

Op de website van een supermarkt al je boodschappen verzamelen, niet door de gangpaden hoeven lopen maar het gewoon thuis laten bezorgen. Als dat niet gemakkelijk is! Maar dit kan nog niet bij elke supermarkt. U kunt bij Delhaize en Carrefour al wel terecht voor lui en snel boodschappen doen via de webshop.

  • Delhaize: Caddy-Home

Bij Delhaize kun je vandaag je online boodschappen doen en ze morgen geleverd krijgen. Dit kan je doen via Caddy-Home. Zij leveren door heel België met verschillende leveringsrondes.

Bijvoorbeeld in Antwerpen:
van maandag tot vrijdag:

Ronde 1: van 09.00 tot 12.00 u.
Ronde 2: van 11.30 tot 14.30 u.

En in Brussel:
van maandag tot vrijdag:

Ronde 1: van 09.00 tot 12.00 uur
Ronde 2: van 12.00 tot 14.00 uur
Ronde 3: van 15.30 tot 17.30 uur
Ronde 4: van 18.00 tot 20.00 uur

Klik hier voor de tijden van de leveringsronde bij u in de buurt.

De leveringskosten zijn:
- €9 voor boodschappen tot  €100
- €7 voor boodschappen tussen €100 en €150
- €5 voor boodschappen tussen €150 tot €300

Voor boodschappen boven de €300 betaal je geen leveringskosten meer. Het loont dus om in één keer een grote bestelling te plaatsen. Of plaats een order samen met uw buurman om te besparen op de leveringskosten. U bespaart in ieder geval sowieso op de benzinekosten van uw auto. En u bent minder tijd kwijt aan uw boodschappen. Tijd kost geld, dus dat scheelt een pak!

  • Carrefour drive

​Ook bij Carrefour is het mogelijk om uw bestelling thuis te laten bezorgen. Dit gaat via Carrefour drive. Op dit moment levert Carrefour in een groot deel van Vlaanderen, maar nog niet overal. Hieronder kun je zien in welke gebiezen zij aan huis leveren.


De thuislevering gaat via combo, waarvoor je alleen je adres en leveringstermijn moet invullen. Hier betaal je servicekosten van €4,50 (er is toch iemand die al uw boodschappen voor u moet verzamelen tenslotte) en leveringskosten van €9,95 voor. 
Als de kosten van je boodschappen boven de €100 zijn, hoef je de servicekosten van €4,50 niet meer te betalen.

De postbode brengt, tussen 18:00 en 22:00, al je boodschappen schoontjes bij jou thuis en daar betaal je via een bancontact.

Afhaalpunten: online bestellen → afhalen

Online je boodschappen kiezen en ze alleen nog maar hoeven ophalen scheelt veel tijd. U ontwijkt de lange wachtrijen bij de kassa en u hoeft niet de hele winkel door om uw producten te vinden. Daarnaast zijn er bij sommige winkels nog extra voordelen.

  • Delhaize pick-up stores

​Als je bij Delhaize uw bestelling komt ophalen, betaal je de eerste keer geen bereidingskosten. En vanaf de tweede bestelling betaal je (voor boodschappen onder de €150) €4,50 voor deze service. Online profiteer je van dezelfde prijzen en promoties als in de winkel. Je kunt bij het bestellen gemakkelijk alle winkels in jouw buurt vinden. Stel uw winkel in als favoriet en haal hier voortaan alle online bestelde boodschappen op. Je kunt je pick-up store altijd nog wijzigen. Afrekenen doet u bij de pick-up store.

  • Carrefour drive

Je kunt er bij Carrefour drive voor kiezen om je boodschappen bij 1 van de 50 ophaalpunten op te halen. Je kunt je boodschappen online bestellen en ze de volgende dag afhalen. U betaalt net als bij Delhaize €4,50 voor de service. Als de kosten voor boodschappen meer dan €150 bedragen, vervallen deze servicekosten.

  • Albert Heijn Pick Up Point

Albert Heijn heeft een aantal Pick Up Points in België waar u uw online bestelde producten kunt afhalen. De afhaalpunten van Albert Heijn zijn in Gent, Lokeren, Olen, Wilrijk, Lier en Kontich. Je kunt hier gebruik van maken bij een minimale orderwaarde van €70. Wanneer je vandaag online je boodschappen doet, kun je ze morgen al ophalen. Op woensdag, donderdag en zaterdag betaal je geen servicekosten op geselecteerde bonusproducten. Anders betaal je ’n servicekost van €4. Appie zet de gereserveerde boodschappen ook in uw koffer, zodat u snel klaar bent. Bekijk hier wat je deze week in de Albert Heijn bonus kan vinden!

Maaltijdboxen

Je kunt er ook voor kiezen om alleen je avondmaal bij je thuis te laten leveren. Aanbieders als HelloFresh en Foodbag bezorgen complete maaltijden, met alle ingrediënten, die je zelf nog moet koken. Voor 2 personen of meer.

Omdat dit de 2 grootste aanbieders zijn binnen België maken we het voor u makkelijk door ze even te vergelijken.

  • HelloFresh

Prijs: 5 maaltijden voor 2 personen = €53
HelloFresh biedt verschillende soorten boxen, namelijk de: Original box, veggiebox, ontbijtbox en de familybox. Deze kun je vanaf 3 dagen per persoon voor €36 bestellen.

De producten komen rechtstreeks van de leveranciers waardoor je dus niet betaalt voor tussenpersonen. Alle ingrediënten zitten er bij dus je hoeft alleen nog maar te koken. Ze bezorgen in Vlaanderen en Brussel en betaal je geen verzendkosten bij HelloFresh

  • Foodbag

Prijs: Bestel je vanaf 4 maaltijden voor 2 personen = €65
Met FoodBag worden iedere maandag de verse maaltijden geleverd mits je vóór donderdag hebt besteld. Foodbag gebruikt zo min mogelijk verpakkingsmateriaal om zo ecologisch mogelijk te werk gaan. Ze bezorgen door heel België, afhankelijk van je postcode krijg je verschillende keuze mogelijkheden hoelaat je je foodbag wilt ontvangen op maandag. De acties die ze regelmatig hebben vind je op onze pagina met Foodbag kortingen.

Emma

Emma, Zoals de rest van het Flipit team zot van korting en verslaafd aan online shoppen. Vakanties, citytrips, kleding, parfum, elektronica... ik bestel het allemaal online. Natuurlijk met een fijne korting. Daarom zorg ik ervoor dat we op Flipit altijd de...

Lees méér over Emma

Méér artikelen

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.