Schone kunst voor weinig

Door Brecht     2 februari 2016   |  terug naar Flipit Plus

Affordable Art Fair Brussel 2016

Februari is beurzenmaand. Tal aan grote evenementen waarin u uw ware koopjesjager naar buiten kunt laten. Van keukens en badkamers bij Batibouw (25 februari - 6 maart) naar up and coming kunstenaars bij de Affordable Art Fair (26-29 februari) in Brussel.

En laat die laatste nou een van onze persoonlijke favorieten zijn. Want wat is er nu fijner dan schone kunst aan de muur kunnen hangen, die ook nog eens uniek is? Die gele taxi van de IKEA kennen we nou wel.

Goedgeprijsde wandversiering

Wat maakt dat de Affortable Art Fair zo bijzonder? Het woord affordable doet misschien denken aan lage kwaliteit, maar dat is nu juist het mooie aan deze beurs; kwaliteit gaat boven kwantiteit, en dat voor een prettige prijs. En die goed geprijsde wandversiering kan van gerenormeerde kunstenaars komen, maar evengoed van nieuwe jonge kunstenaars. De Affordable Art Fair roept elk jaar jonge creatievelingen op om zich aan te melden voor de beurs om ervaring op te doen, te netwerken en naamsbekendheid te krijgen. Support your locals, zeg maar. En wie weet heeft u voor €60 een grootmeester in wording in huis hangen.

Conventies overboord 

Maar hoe herkent u als leek een schoon stuk kunst? Op de site van de AAF staan een heleboel tips over hoe u het best een kunstbeurs kunt bezoeken. Één daarvan is dat u conventies overboord moet gooien. Als u het mooi vindt, en u kunt het betalen: koop het gewoon! Aangezien de kunstwerken op deze beurs gemaakt zijn door mensen die (grotendeels) nog leven, kunt u de kunstenaars veelal in persoon ontmoeten. Nooit iets van conceptuele moderne kunst begrepen? Dan is niks beter dan het de bedenker zelf te vragen. Wellicht wordt u verliefd op het verhaal, en kijk aan: dat is nu de essentie van kunst.

Uw kind de kunstenaar

En terwijl u in alle rust de beurs af wilt struinen op zoek naar de volgende parel voor in huis, regelt de Affordable Art Fair dat uw kinderen terecht kunnen. Ze zullen gratis worden opgevangen in een ruimte waar hun eigen creativiteit op zijn beloop gelaten wordt. Zo heeft elk familielid ’s avonds iets interessants te vertellen aan de eettafel. En wie weet ontdekt u dan wel of uw kroost over 15 jaar zelf bij de AAF hangt.

Waan u kunstkenner

Kortom: de Affordable Art Fair is een plek waar leken en kunstkenners samen komen en evenveel kans hebben op het kopen van een kunstwerk. De drempel is lager dan als u zomaar een gallerie binnen zou stappen, dus profiteer daarvan! En zoals de AAF zelf tipt: schat uw eigen mening op waarde. Aan het eind van de dag blijft kunst een subjectief geval, en is niks belangrijker dan wat u er van vindt. U bent ten slotte de persoon die er nog jaren tegenaan zal moeten kijken. Dus maak er een leuk weekendje van en waan u kunstkenner van de bovenste plank. 

Brecht

Brecht, Achter mijn bureautje bij Flipit ben ik dagelijks bezig met mijn twee favoriete dingen: schrijven en kortingen. Ik vind het namelijk zelf altijd heel stoer wanneer ik de beste deal heb gescoord bij het winkelen. Die deals verzamel ik hier voor u, zod...

Lees méér over Brecht

Méér artikelen

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.