Ecocheques: de top shops waar u terecht kan

Door Emma     2 oktober 2017   |  terug naar Flipit Plus

Tips voor de beste ecocheque uitgaven

De discussie over de ecocheque is er een die nog wel even zal duren. Met de intrede van de digitale cheque of ECO PASS op 1 januari 2016, en het behoud van de papieren variant zijn de gevoelens, even als het materiaal, gemengd. Feit blijft dat we nog wel even met de cheques te doen hebben. Daarom hebben wij hier bij Flipit een kleine lijst gemaakt met winkels waar u gemakkelijk van uw cheque af kunt, en misschien zelfs wel wat extra korting kunt pakken.

 VOLG ONS BLACK FRIDAY EN CYBER MONDAY LIVEBLOG​​ - deals waar u uw Ecocheques kunt inleveren

Zoals u natuurlijk weet, mag de ecocheque niet zomaar overal aan worden uitgegeven. De lijst met producten en diensten is redelijk specifiek, en moeilijk te onthouden. Voor een kleine opfrisser vindt u de lijst hier. Dus heeft u nu nog een paar cheques liggen thuis, en weet u even niet zo gauw wat u ermee aan moet? U bent niet de enige, en wij zijn hier to the rescue!

☛ Huishoudelijke apparaten

☛ Interieur & Elektronica

☛ Tuingereedschap en planten

☛ ECO Pass Partners van Flipit

☛ Alle webwinkels die uw ECO PASS aanvaarden


Huishoudelijke apparaten

Als u altijd al een steentje bij heeft willen dragen aan het milieu, en uw ecologische voetafdruk iets kleiner wilt maken is het een goed idee om te beginnen bij uw thuis. Met uw wasmachine bijvoorbeeld. Bij MediaMarkt en Krëfel kan u met ecocheques terecht. Hier verkopen ze veel huishoudelijke apparaten die aan de eisen voldoen. Maar niet alleen uw wasmachine is van belang; ook uw tv, stofzuiger en batterijen kunnen helpen de wereld wat langer te laten draaien.

Interieur & Elektronica

Geen vetpot aan ecocheques meer liggen? Dat hoeft ook niet, want ook met kleine bedragen kunt u een handje helpen. U mag bij Fnac bijvoorbeeld uw ecocheque uitgeven aan tweedehands boeken, en bij de Ikea aan tweedehands meubilair, waar u die boeken dan weer in kunt zetten. Bij de Ikea zijn die tweedehands artikelen te herkennen aan het “ecocheque” label.

Tuingereedschap en planten

Terwijl u binnen ruzie staat te maken met de tweedehands kast van de Ikea, is het wellicht een idee om uw kroost buiten te laten ravotten in een ecologisch verantwoord speelhuis. Bij Fun is er een groot gamma aan producten die van duurzaam hout gemaakt zijn. Maar pas op dat ze niet uw net geplante bio-boom omver schoppen, die u de dag ervoor bij de Brico heeft gescoord.

Niet iedereen weet zich evenveel raad met de ecocheque, maar laten we eerlijk zijn: het is een fijne bijkomstigheid die ons bewust laat worden over de wereld waar we in leven. Zonder dat we er zelf voor hoeven te betalen. En bij Flipit zijn we gespecialiseerd in efficiënt en voordelig winkelen, met of zonder ecocheques. Bovengenoemde winkels hebben vaak goede aanbiedingen en/of kortingscodes beschikbaar, waardoor u nóg meer korting kunt opvangen op uw uitgaven, zodat u misschien iets overhoudt voor andere zaken. 

ECO Pass Partners van Flipit

 1. Media Markt ☆ publieksfavoriet

 2. AS Adventure

 3. Hubo

 4. IKEA

 5. NMBS ☆ publieksfavoriet

 6. THALYS

 7. Krefel ☆ publieksfavoriet

 8. Brico

 9. Makro

 10. Carrefour

 11. Decathlon ☆ publieksfavoriet

 12. Philips ☆ publieksfavoriet

 13. Fnac

 14. GAMMA

 15. JetAir

 16. 3Suisses ☆ publieksfavoriet

 17. FUN ☆ publieksfavoriet


 VOLG ONS BLACK FRIDAY EN CYBER MONDAY LIVEBLOG​​ - deals waar u uw Ecocheques kunt inleveren

Waar kan u verder nog terecht met mijn ECO PASS?

Alle webwinkels die uw ECO PASS aanvaarden

Emma

Emma, Zoals de rest van het Flipit team zot van korting en verslaafd aan online shoppen. Vakanties, citytrips, kleding, parfum, elektronica... ik bestel het allemaal online. Natuurlijk met een fijne korting. Daarom zorg ik ervoor dat we op Flipit altijd de...

Lees méér over Emma

Méér artikelen

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.