Doneer aan een goed doel

Door Emma     22 september 2015   |  terug naar Flipit Plus

Bespaar en geef terug

In samenwerking met Artsen Zonder Grenzen, Artsen Zonder Vakantie en het Rode Kruis willen wij beroep doen aan jullie; onze gebruikers. Deze nobele NGO’s strijden elke dag met open vizier om de wereld een stukje beter te maken. Dit doen zij via verschillende campagnes die diverse crisissen in onze wereld onder handen pakken.

U kan hier op Flipit.com heel makkelijk een steentje bijdragen. Zo kan u bijvoorbeeld een deel van het geld dat u uitspaart doneren aan één van deze organisaties. Wanneer u bijvoorbeeld deze Collishop 10% kortingscode, bespaart u €20 bij aankopen van €200. Als u van dat uitgespaarde bedrag een heel klein deeltje aan deze NGO’s schenkt, helpt u al reusachtig veel. Op deze manier dragen we allemaal bij aan het verbeteren van onze wereld. 

Hieronder vindt u een korte omschrijving van de verschillende NGO’s die deelnemen aan deze actie. U vindt ook  donatiepagina’s op de corresponderende websites.  Hier kan u tevens  nog meer informatie over de organisatie en de uitgevoerde campagnes vinden. 

Artsen Zonder Grenzen

Artsen Zonder Grenzen is één van de bekendste medische hulporganisaties in de wereld. Zo biedt Artsen Zonder Grenzen medische hulp aan mensen over de hele wereld die zich in levensbedreigende situaties bevinden. Tientallen landen doen hier aan mee en de vrijwilligers bestaan uit medisch, logistiek en administratief personeel. 

De principes van neutraliteit en onpartijdigheid staan centraal bij Artsen Zonder Grenzen en de aangeboden hulp gebeurt dan ook zonder enige vorm van discriminatie of partijdigheid. Het doel van Artsen Zonder Grenzen is dan ook om medisch-humanitaire hulp te bieden tijdens epidemieën, het verzorgen van psychische ondersteuning aan slachtoffers van geweld of natuurrampen, en het verstrekken van basisgezondheidszorg aan populaties die hier geen toegang tot hebben. 

Hier vindt u de donatiepagina van Artsen Zonder Grenzen.

Het Rode Kruis

 U heeft Rode Kruis-Vlaanderen vast al eens aan het werk gezien bij een sportwedstrijd of een muziekfestival. Maar wist u dat Rode  Kruis-Vlaanderen naast hulpposten nog veel meer doen? Geen enkele andere hulporganisatie is actief op zoveel verschillende  domeinen.

 Rode Kruis-Vlaanderen is actief op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid, bloedvoorziening en zorg voor kwetsbaren. Overal  helpen ze wanneer het nodig is: dichtbij en verder weg, zonder onderscheid te maken tussen mensen. Ook in uw buurt zijn elke dag  goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers druk in de weer. Hun uren staan ze gratis af, omdat ze het graag doen en omdat het zin heeft.  Wat er ook gebeurt, het Rode Kruis helpt helpen!

 Hier vindt u de donatiepagina van het Rode Kruis.

Artsen Zonder Vakantie

Artsen Zonder Vakantie zijn een zeshondertal Belgische artsen, verpleegkundigen en paramedici die zich inzetten om de gezondheidszorg in Afrika te verbeteren. Tijdens hun eigen vakantie engageren zij zich om op vrijwillige basis Afrikaanse collega’s aan de operatietafel, in de ziekenzaal of in het labo bij te staan en op te leiden.

Artsen Zonder Vakantie gaat hierbij voor de duurzame oplossing: de uitwisseling van kennis en ervaring. Want door die opleiding kunnen hun Afrikaanse collega’s later zelfstandig aan de slag. De evolutie van elke partnerziekenhuis wordt jarenlang van nabij opgevolgd en het mooiste moment is wanneer Artsen Zonder Vakantie niet meer nodig is. Wanneer kennis echt geneest.

Hier vindt u de donatiepagina van Artsen Zonder Vakantie.

Emma

Emma, Zoals de rest van het Flipit team zot van korting en verslaafd aan online shoppen. Vakanties, citytrips, kleding, parfum, elektronica... ik bestel het allemaal online. Natuurlijk met een fijne korting. Daarom zorg ik ervoor dat we op Flipit altijd de...

Lees méér over Emma

Méér artikelen

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.