10 simpele lifehacks om geld te besparen

Door Emma     6 augustus 2015   |  terug naar Flipit Plus

Slim budgetteren

Vindt u het ook wel eens lastig om naadloos te budgetteren? Soms komt het einde van de maand wat te snel en worden er inventieve manieren bedacht om de eindjes aan elkaar te knopen. Wij willen u alvast tien tips meegeven om het leven een hak te zetten en hier en daar wat geld te uit te sparen.

10 simpele lifehacks

1. BlablaCar
Dé supergoedkope manier van reizen. BlablaCar is het antwoord op uw vraag wanneer u ook genoeg heeft van die torenhoge benzinerekeningen, files, dure treinkaartjes of de omslachtige treinverbindingen en vertragingen. BlablaCar is een moderne carpool website waar u heel simpel en veilig af kan spreken om samen te rijden. Kortom, het is een betrouwbare en eigentijdse manier van liften of een erg goedkope taxi. Zo reist u vaak al voor €4 van Antwerpen naar Gent of Brussel. Zoekt u verdere oorden op dan kost een reisje Antwerpen-Parijs of Antwerpen-Berlijn gemiddeld €15-€40. Bovendien kan u zelf kiezen tussen praatgrage chauffeurs of bestuurders die juist van de stilte houden. U heeft het allemaal voor het uitkiezen bij blablacar.

2. Tanken
Als u de trekker van het handvat maar half indrukt tijdens het tanken, vult u de tank met meer benzine en meer lucht. Op deze manier haalt u er net dat ietsje meer uit.

3. Huisgemaakte ice tea
Tijdens die warme zomermaanden smaakt ice tea nog beter. U kan natuurlijk altijd in de winkel Lipton flessen kopen, maar een veel lekkerdere en goedkopere manier is om ze gewoon zelf te maken. Op de blog LoveForTea vindt u de heerlijkste recepten. Onze persoonlijke favoriet: perzik basilicum ice tea.

4. Mascara
Niets meer ambetant dan dat je je mascara wil opdoen en die helemaal uitgedroogd is. Life en bespaar hack #3 helpt je in no time van dat probleem af. Je moet nog niet meteen naar de bazaar rennen om een nieuwe te kopen. Zet de mascara gewoon even een tas warm water en de opgedroogde stukjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Als ie dan toch echt op is: bewaar het borsteltje van een dure mascara om de goedkopere nieuwe mascara op te doen. Meestal zit het grootste verschil in kwaliteit in het borsteltje.

5. Baksteen
Een old-school tip: probeer eens een baksteen in je waterbak van het wc te gooien. Hierdoor bespaar je al snel heel wat centen op je waterrekening.

6. Waterverzachter
Een waterverzachter zorgt ervoor dat uw huishoudelijke apparaten en kranen van kalkaanslag bespaard blijven. Met een waterverzachter ontloopt u dus grote kosten die gepaard gaan met de vervanging van die apparaten. Het is eigenlijk een miniversie van een waterzuiveringsstation, waardoor u schoon water door uw kranen hebt lopen. Deze aankoop zorgt ervoor dat u op de lange termijn gespaard blijft van onkosten. U kan bij Aquaclaro.be een gratis offerte voor een waterverzachter aanvragen. 

7. Couchsurfing
Couchsurfing is misschien wel de allerleukste life hack als je op vakantie wil terwijl je budget het niet helemaal toelaat. Met meer dan 9.000.000 leden wereldwijd vind je eigenlijk altijd en overal wel iemand die zijn/haar huis gratis en niks openstelt voor je. Door te couchsurfen bespaar je trouwens niet alleen handenvol geld uit, je leert nieuwe culturen op een heel unieke manier kennen en maakt kennis met nieuwe, interessante mensen. Je moet helemaal niets betalen voor je verblijf, maar je scoort een pak karmapunten door hetzelfde te doen voor een andere couchsurfer op zoek naar een slaapplek in jouw hometown.
Toch meer op je privacy gesteld? Kijk dan eens of Wimdu de oplossing voor je is!

8. Dissolvant
Die nieuwe sneakers houd je altijd zo lang mogelijk netjes, maar het kwaad is vaak al snel geschied en binnen de kortste keren is de witte rand bijna helemaal zwart. In de wasmachine gooien betekent vaak dat het rubber van de zolen loslaat. Een makkelijke en goedkope manier om het witte randje weer schitterend te krijgen is door er een beetje dissolvant op te smeren.

9. Vegetarisch
Door een keertje per week vegetarisch te eten bespaar je niet zozeer heel erg veel in je portemonnee, maar spaar je het milieu vooral. Bedenk maar eens dat 1 koe per jaar net zoveel broeikasgassen uitstoot als 4,5 auto’s oftewel het rijden van 70.000 km. Een kilo rundvlees vereist in productie overigens 15.000 liter water. Een dagje per week een gerecht zonder vlees, verlicht het milieu al een hele hoop.

10. Auto kopen
Je koopt natuurlijk niet jaarlijks een auto, dus life hack #9 kan je niet zo vaak toepassen. Desalniettemin bespaar je er al snel erg veel geld mee uit, waardoor we u deze niet wilden onthouden. Autoverkopers moeten vaak elke maand een quota bereiken in hun sales. Wanneer u op het einde van de maand een auto gaat kopen, kan u dus makkelijk heel wat centen afpingelen omdat de verkopers geneigd zijn sneller toe te geven aan een lagere prijs.

 

Emma

Emma, Zoals de rest van het Flipit team zot van korting en verslaafd aan online shoppen. Vakanties, citytrips, kleding, parfum, elektronica... ik bestel het allemaal online. Natuurlijk met een fijne korting. Daarom zorg ik ervoor dat we op Flipit altijd de...

Lees méér over Emma

Méér artikelen

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.