Rode Kruis-Vlaanderen

Door Brecht     13 september 2016   |  terug naar Flipit Plus

Samen onze maatschappij verbeteren

Dit jaar bent u weer in de gelegenheid om een deel van uw korting te doneren aan Rode Kruis-Vlaanderen. Wij hebben vele kortingen onderhandeld met onze partners om u te kunnen helpen met besparen op uw aankopen. Rode Kruis-Vlaanderen heeft nu ook uw hulp nodig zodat ze nog meer kunnen betekenen voor onze samenleving en, zeg maar gerust, de mensheid in het algemeen.

Klik op de banner om naar de website van Rode Kruis Vlaanderen te gaan.

Rode Kruis-Vlaanderen

Rode Kruis helpt dagelijks mensen in Vlaanderen door onder andere bloeddonaties en eerstehulpopleidingen. Met bijna 15 000 vrijwilligers heeft het Rode Kruis afgelopen jaar meer dan 67 000 mensen eerste hulp geboden op evenementen en 22 000 mensen eerste hulp aangeleerd.

De organisatie probeert eerstehulpkennis in België te bevorderen. Wij kunnen allemaal het verschil maken wanneer het aankomt op leven en dood. Met eenvoudige kennis over hoe we moeten reageren tijdens noodsituaties, kunnen veel noodsituaties positief uitvallen. Rode Kruis heeft hiervoor een eenvoudige test samengesteld waar u uw kennis op de proef kunt stellen. Als u niet goed scoort is het wellicht een wijs idee om uw kennis bij te schaven. 

Test Rode Kruis

Klik op de banner om de test te doen.

Het Rode Kruis in het Buitenland

In het buitenland zijn er vaak dringende vragen naar hulp en Rode Kruis is al sinds het prilste begin actief in het buitenland. Kindersterfte is bijvoorbeeld een enorm probleem in ontwikkelingslanden: er sterven dagelijks 270 kinderen aan zoiets banaals als diarree. In België is dit natuurlijk onvoorstelbaar, maar de realiteit is niet anders. Dankzij organisaties zoals het Rode Kruis kunnen wij allemaal ons steentje bijdragen aan het bestrijden van dit soort onacceptabele situaties.

Rode Kruis-Vlaanderen maakt deel uit van een internationaal netwerk. Doordat Rode Kruis bijna overal aanwezig is, kunnen zij meteen ter plaatse in actie schieten en noodhulp bieden. Sneller en efficiënter dan wie ook. 

Het Rode Kruis heeft U nodig

Bij Flipt België heeft u de mogelijkheid om te besparen op uw aankopen via internet. Als u een deel van dit uitgespaarde bedrag kunt doneren aan Rode Kruis, helpt u de organisatie verder met het verbeteren van hun diensten. U kunt helpen. Als u bijvoorbeeld een kortingscode voor Zalando gebruikt voor een korting van 10% op een aankoop van 100 euro bespaart u 10 euro. Wanneer u ervoor kiest 2 euro of meer te doneren, helpt u het Rode Kruis voort te bestaan.

Als u liever geen geld doneert kunt u uw tijd doneren door middel van vrijwilligerswerk. Elk jaar stoppen duizenden Belgen hun tijd en energie in de missie van het Rode Kruis en helpen zo om onze samenleving kwalitatief te verbeteren. Of u heeft ook de mogelijkheid om uw bloed te doneren. 

Kortom, u kan echt helpen, op welke manier dan ook. 

Brecht

Brecht, Achter mijn bureautje bij Flipit ben ik dagelijks bezig met mijn twee favoriete dingen: schrijven en kortingen. Ik vind het namelijk zelf altijd heel tof wanneer ik de beste deal heb gescoord bij het winkelen. Die deals verzamel ik hier voor u, zodat...

Lees méér over Brecht

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.