Sinterklaas in Belgie vieren

Door Brecht     6 november 2015   |  terug naar Flipit Plus

Het is weer tijd voor Sinterklaas

’s morgens halsoverkop de trap aflopen om te kijken welke cadeautjes de Sint dit jaar met zich mee heeft gebracht – we hebben het allebei beleefd. Het begint met de Sinterklaasparade in eind november waar de Sint en de Pieten snoepjes en cadeaus uitdelen in de verschillende Vlaamse steden en bereikt het hoogtepunt op 6 december. 

Goedkoop Sinterklaas vieren

Een fantastische Sinterklaas doorbrengen zonder te veel uit te geven is ideaal. Hiervoor bestaan natuurlijk honderden manieren, maar mijn beste tips zijn:

                De presentjes hoeven niet duur te zijn; de kinderen hebben toch liever veel goedkope cadeautjes dan één hele groot cadeau. Het uitpakken is waar kinderen van smelten, en niet per se het cadeau zelf. Uit ervaring kan ik u vertellen dat het cadeau vaak toch snel kapot gaat. 

                Op tweedehands websites zoals 2ehands.be kunt u duizenden producten vinden die u gratis kunt ophalen. Hieronder vallen boeken, stickers, en nog meer leuke spullen voor uw kinderen. Bovendien helpt u ook anderen hiermee, en is het alleen maar beter voor de maatschappij.

                Al het zoets kunt u ook zelf maken. Veel recepten vindt u gemakkelijk op het internet zoals hoe u zelf uw speculaas in minder dan een uur kunt bakken. Zo weet u ook zeker dat uw kinderen geen chemische stoffen innemen die vaak worden verwerkt als smaakversterkers in speculaas. Dit geldt overigens ook voor de presentjes zelf. Deze kunt u zelf maken door gebruik te maken van één van de vele DIY guides op internet.

                Ook voor opa en oma geldt dat de duurste cadeaus niet altijd de beste zijn. Nog twee gouden tips die u kunt meenemen (en delen) zijn dat de nuttigheid van het present altijd mooi meegenomen is, en dat het altijd leuk is voor de kinderen als er minstens één cadeau is waar zij direct mee kunnen spelen. 

Gratis cadeautjes met Sinterklaas

Cadeautjes kopen voor de kinderen is natuurlijk keileuk, maar wist u dat u ook gratis presentjes kunt krijgen voor uw kinderen?

                Alle grote winkelcentra vieren Sinterklaas elk jaar erg groots, en binnen deze winkelcentra vindt u veel tekenwedstrijden en andere soort wedstrijden waar de kinderen extra presentjes mee kunnen winnen. Sinterklaas en zijn zwarte pieten lopen ook regelmatig in de winkelcentra tijdens de feestperiode om snoep en chocolade uit te delen dus maak tijd op een woensdag, zaterdag of zondag een middagje te gaan winkelen.

                Online vindt u ook veel winacties voor Sinterklaas waar uw kinderen (in de meeste gevallen) binnen een paar kliks kunnen meedoen. Reserveer hier een middagje voor en met een simpel zoekwoord zoals “Sinterklaas winactie” vindt u vast een paar relevant acties voor nog meer presenten voor uw kinderen.

                Vergeet niet met uw kinderen naar de Sinterklaasparade te gaan. De kinderen vinden dit uitermate leuk. Zij zien er bovendien zelf de Sint en de Zwarte Pieten, en krijgen dan ook nog handenvol snoep, speculaas en cadeautjes. De Sinterklaasparade vindt op 28 en 29 november in Plopsaland de Panne plaatst. Hier vindt u een kortingscode om minder te betalen voor een dagje Plopsaland met uw kinderen.

Sinterklaas vieren in Vlaanderen

Op 6 december is het dan uiteindelijk zo ver; de kinderen vliegen naar de woonkamer om te kijken welke presentjes zij allemaal hebben gekregen van de Sint en de Pieten. Dit is een moment dat vrijwel ieder kind in België zich kan herinneren, en het is dus ook belangrijk om het zo memorabel mogelijk te maken voor de kinderen.

                In plaats van Sinterklaas Dvd’s te kopen kunt u filmpjes vinden op Youtube. Er zijn honderden (of zelfs duizenden) gratis filmpjes die u voor uw kinderen kunt opzetten. Zo zijn zij even stil en kunt u andere dingen gaan doen terwijl zij de Sinterklaas sfeer beleven.

                Als ze zijn uitgekeken kunnen ze ook nog eens spelletjes op de computer of de tablet gaan spelen. Deze spelletjes zijn allemaal gratis en gemakkelijk te vinden via een zoekopdracht op Google. 

Korting met Sinterklaas

Sinterklaas is een grote periode voor allerlei webwinkels en u kunt uw voordeel hiermee doen. Hieronder hebben wij een lijstje met de beste kortingen op dit moment voor Sinterklaas 2015 in België.

  1. Fun
  2. bol.com
  3. ColliShop
  4. HEMA
  5. Sissy Boy
Brecht

Brecht, Achter mijn bureautje bij Flipit ben ik dagelijks bezig met mijn twee favoriete dingen: schrijven en kortingen. Ik vind het namelijk zelf altijd heel tof wanneer ik de beste deal heb gescoord bij het winkelen. Die deals verzamel ik hier voor u, zodat...

Lees méér over Brecht

Méér artikelen

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.