Solden Gent 2016

Door Brecht     18 december 2015   |  terug naar Flipit Plus

Solden Gent 2016: tips van onze experts

De eerste solden van 2016 gaan weer van start en ook in Gent kan u weer naar hartenlust gaan winkelen. Terwijl de winterfoor in hartje Gent wordt afgebouwd, kan u de gezellige winkelstraatjes afstruinen, op zoek naar de beste hebbedingetjes met de strafste kortingen. 

Er zijn weinig grote steden in België die zo autoluw en winkelvriendelijk zijn als Gent. De historische binnenstad is dan ook een genot om door te kuieren, te genieten op terrasjes aan de Leie en een dagje te shoppen. Wij geven u in dit artikel tips over waar u moet zijn om de leukste winkels te zien, de beste lunch te eten of het schoonste terras te pakken. Voor wie liever van huis uit van de solden profiteert, kan ook hier terecht voor de beste online kortingen.

Winkelcentra

→ Waar moet u zijn

1. De Veldstraat

Als u nog nooit in Gent geweest bent, kent u de Veldstraat misschien wel als één van de duurste straten in Monopoly. De straat ligt pal in het centrum van Gent en wordt ook wel beschreven als de bekendste winkelstraat van de stad. In deze straat zijn veel bekende en wat grotere winkels gelegen. Wat fijn is, is dat u in deze straat de grootste winkelketens aantreft en tegelijkertijd één van talloze kleine zijwegen kan inslaan om gelijk weer in het rustieke en authentieke Gent terecht te komen. Ideale straatjes om tussen het shoppen door even te genieten van een fris pintje of lekker wijntje.

2. De Koestraat 

Vanuit de Koestraat, waar u vooral juweliers en mannenmode-winkels vindt, loopt u zo de Kortedagsteeg in waar er meer modewinkels liggen. De Kortedagsteeg loopt vervolgens door in de Walpoortstraat. Deze laatste staat vooral bekend voor zijn hippe (tweedehands-) winkeltjes en toffe brasseries waar u kan lunchen.

3. De Vlaanderenstraat

Als u wat meer te spenderen hebt, dan kan u het best een kijkje nemen op de Vlaanderenstraat. Deze fameuze winkelstraat herbergt bekende modehuizen en luxewinkels. Een bijkomend voordeel is dat er in de buurt parkeergelegenheid is én u op het einde van deze straat het grote shoppingcenter Zuid binnen kunt wandelen voor de wat kleinere/goedkopere aankopen.

4. Shoppingcenter Zuid

Shoppingcenter Zuid is geen kil en koud winkelcentrum, zoals je ze meestal aantreft. Omdat het pand al wat ouder is, bezit het toch nog een charmant karakter. Dit maakt het winkelen alvast wat prettiger. U kan hier shoppen bij meer dan 40 winkels, waaronder Blokker, ICI Paris XL, H&M, Hunkemöller en meer.

5. De Lange Munt

Een ander bekend shoppingcenter is De Lange Munt. Dit winkelcentrum is meer in de stad gelegen, tussen de Vrijdagsmarkt en de Korenmarkt. Bijkomend voordeel: u kan gebruik maken van de ondergrondse parking, maar De Lange Munt valt even simpel te bereiken met het openbaar vervoer. De Lange Munt is kleiner dan Shoppingcentrum Zuid, maar ook hier vindt u leuke winkels als Torfs, L’Occitane, Damart of Boekenvoordeel.   

Markt 

Er zijn elke dag leuke marktjes in Gent die u kan bezoeken. Een handig overzicht vindt u op deze website van de stad Gent. Op deze markten vindt u werkelijk alles: van tweedehands fietsen tot bloemen en planten. Als toerist is het ook plezant om hier typisch Gentse producten te kopen zoals neuzekes, kant of chocoladespecialiteiten.

Lunch & Dagschotel

Voor een goede lunch, raadt onze redactie aan om bij De Rave binnen te stappen. U kan hier genieten van de lekkerste lunch in de stad. De Rave is ook vlakbij de Langemunt gelegen, op de Onderstraat. Voor de schoonste terrasjes aan de waterkant, moet u bij Coeur d’Artichaut zijn aan de Korenlei of De Zwarte Zee op de Graslei. Bestel een jeneverke op deze terrasjes om u lekker warm te houden.

Solden korting op treinkaartjes

→ Goedkopere treinkaartjes tijdens de solden:

Omdat Gent zo bekend staat om zijn autoluwe straten in de binnenstad, is het veel slimmer om met de trein te gaan. Ook bij de NMBS kan u kortingen krijgen tijdens de soldenmaand. U profiteert van 50% korting op treinkaartjes. Zelfs als u vanuit Nederland komt en een dagje wil shoppen in het mooie Gent, dan kan u op extra kortingen rekenen. U vindt alle speciale kortingen bij Flipit.com.

Brecht

Brecht, Achter mijn bureautje bij Flipit ben ik dagelijks bezig met mijn twee favoriete dingen: schrijven en kortingen. Ik vind het namelijk zelf altijd heel tof wanneer ik de beste deal heb gescoord bij het winkelen. Die deals verzamel ik hier voor u, zodat...

Lees méér over Brecht

Méér artikelen

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.