Solden Leuven 2016

Door Brecht     8 december 2015   |  terug naar Flipit Plus

Solden Leuven 2016: de insidertips

Yes! Begin januari is de start van solden 2016! En dat betekent natuurlijk flink wat shopsessies voor u. In de prachtige studentenstad Leuven kun je zeker je winkelgeld goed spenderen. Wij zetten een aantal leuke winkelcentra en eettentjes voor u op een rij, zodat u maar één ding hoeft te doen en dat is: profiteren van de solden kortingen.

Antwerpen, Brussel en Gent zijn misschien wel de grootste steden in België, maar heeft u ook weleens gedacht aan Leuven om een middagje te gaan winkelen? Leuven is vooral een studentenstad en is minder op toeristen gefocust. Het is met andere woorden een ideale stad voor een goede shopdag. Zeker tijdens de solden periode zijn winkelstraten als de Brusselsestraat, de bekende Bondgenotenlaan en de Diestestraat een feest om eens goed te gaan winkelen en extra veel korting te pakken.

Bezienswaardigheden Leuven

Wilt u graag ook een beetje historie vinden in Leuven? Ga dan naar het Monseigneur Ladeuzenplein waar de Universiteitsbibliotheek zich bevindt. Verder vertellen wij u bij welke winkelstraten u moet zijn, waar u het beste kunt lunchen en hoe u goede korting pakt.

Winkelstraten

→ Waar u moet zijn:  

1. Winkelzone Diestsestraat

De Diestsestraat lijkt op een algemene winkelstraat, waar op het eerste gezicht niet heel veel gezelligheid van afstraalt. Maar, kijk je goed verder kun je te gekke winkels spotten die erg uniek zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van de muziekwinkel Giraffe?

2. Winkelzone Bondgenotenlaan

Wilt u graag bij de grote merken shoppen zoals H&M en Zara? Dan moet u op de Bondgenotenlaan zijn. Deze straat is een bekende grote winkellaan in Leuven. Hier kunt u tijdens de solden periode zeker leuke koopjes scoren! 

3. Winkelzone Brusselsestraat   

De hoofdwinkelstraat in Leuven is de Brusselsestraat. Hier kunt u, buiten de grote modehuizen en bekende merken, in de zijstraatjes wat kleinere namen en authentieke winkels vinden. In de Brusselsestraat kunt u ook gemakkelijk even een terrasje pakken.

4. Winkelzone Mechelsestraat 

Deze straat heeft buiten hippe en trendy winkels ook mooie historische gebouwen wat het winkelen nog een stukje leuker maakt!

Winkelstraten-Leuven

Markt

In Leuven heb je regelmatig markten. De ene keer een bloemenmarkt, de andere keer echt een markt voor eten of brocante spullen. Hieronder een klein overzicht van verschillende markten in Leuven.

  1. Donderdag van 13:00 - 18:00 bij de Brusselsestraat

  2. Zaterdag  van 09:00 - 18:00 bij de Brusselsestraat

  3. Zaterdag van 09:00 - 18:00 bij Mathieu de Layensplein

  4. Maandag van 15:00 - 19:00 bij de Sint-Hdrianusstraat

Lunch

Even uitrusten van het shoppen? Ga dan heerlijk lunchen in een van de onderstaande straten. U kunt de Parijsstraat en Pensstraat het beste bereiken via de Brusselsestraat. 

  1. Muntstraat

  2. Parijsstraat en Pensstraat

Goedkope treinkaartjes tijdens solden 

U kunt uw shopdag al beginnen met besparen door goedkope treinkaartjes te scoren! De kortingen bij NMSB gelden ook op kaartjes van en naar Nederland. NMBS geeft vaak ook 50% korting op treinkaartjes tijdens de weekenden. Een trein naar één van deze prachtige steden is dus zo gepakt.    

Nu al met korting shoppen?  

Geen zin om op de solden te wachten? Op Flipit.be vind je het hele jaar door de fijnste kortingen en acties. Zo kunt u het hele jaar door besparen op uw aankopen.  

Brecht

Brecht, Achter mijn bureautje bij Flipit ben ik dagelijks bezig met mijn twee favoriete dingen: schrijven en kortingen. Ik vind het namelijk zelf altijd heel tof wanneer ik de beste deal heb gescoord bij het winkelen. Die deals verzamel ik hier voor u, zodat...

Lees méér over Brecht

Méér artikelen

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.