Shoppingtips tijdens de sperperiode

Door Brecht     12 mei 2016   |  terug naar Flipit Plus

Sperperiode

De solden 2017 staat alweer voor de deur, op 3 januari barst het koopjesfestijn weer los. Dit betekent dat het in de maand december erg rustig is wat betreft acties en kortingen. Het is dan namelijk sperperiode. Wat zijn nu de belangrijkste dingen die je over de sperperiode 2017 moet weten?

De sperperiode van de solden 2017 begint op 3 december en eindigt wanneer de solden begint, namelijk op 3 januari In deze periode mogen winkeliers geen reclame maken voor kortingen op producten uit de categorieën kleding, lederwaren of schoenen. Dit geeft de consumenten de kans om prijzen te vergelijken en daardoor na te gaan of de afgeprijsde producten ook daadwerkelijk in prijs zijn verlaagd. Daarnaast garandeert deze wet ook dat alle winkels op hetzelfde moment met de solden 2017 beginnen.

Een maand zonder korting? Nee hoor, dat niet. Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden om tóch de laagste prijs te betalen:

  • Fluistersolden

Probeer jouw favoriete winkels of merken in de gaten te houden tijdens de sperperiode. De regel is namelijk dat de winkeliers geen korting mogen communiceren. Dit betekent dat sommige winkels wel hun prijzen verlagen, maar hier geen reclame voor maken. Het is dus wel mogelijk om dat ene leuke shirtje voor een lagere prijs te krijgen, je moet er alleen iets beter naar zoeken.

  • Koppelverkoop

In de sperperiode mogen winkeliers wel aan koppelverkoop doen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld korting krijgt bij aankoop van twee of meerdere kledingstukken of dat je een derde kledingstuk gratis krijgt bij aankoop van twee andere.  

Shoppen in de sperperiode kan soms juist voordelen bieden, say what?

  • Ruim assortiment

Waar de leukste shirts en de gaafste sneakers tijdens de solden vaak niet meer verkrijgbaar zijn, is dit wel anders tijdens de sperperiode. Omdat veel mensen wachten op de solden met het kopen van hun items kun jij tijdens de sperperiode nog kiezen uit een ruim assortiment!

  • Korting

De korting die tijdens de solden wordt gegeven is vaak een bepaald procent van de originele verkoopprijs. Soms is deze prijs al eerder verlaagd, waardoor de korting op de originele verkoopprijs niet eens zoveel meer is dan de prijs die tijdens de sperperiode wordt gegeven.

Genoeg redenen dus om ook tijdens de sperperiode gewoon lekker te shoppen!

Brecht

Brecht, Achter mijn bureautje bij Flipit ben ik dagelijks bezig met mijn twee favoriete dingen: schrijven en kortingen. Ik vind het namelijk zelf altijd heel stoer wanneer ik de beste deal heb gescoord bij het winkelen. Die deals verzamel ik hier voor u, zod...

Lees méér over Brecht

Méér artikelen

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.