Zot van reizen? Mis deze reisblogs niet!

Door Brecht     13 augustus 2017   |  terug naar Flipit Plus

Zot van reizen? Mis deze reisblogs niet!

Reisblogs worden vaak geschreven door mensen met passie voor reizen. En daardoor kennen deze reizigers vanuit eigen ervaring vaak ook alle ins en outs: de tofste tips over de plekken die je móét zien, de deals die je niet mag missen en algemeen advies over scams en wat je absoluut niet moet doen in een bepaalde plek. Handig als je van plan bent om op reis te gaan. Als je zot bent van reizen mag je deze vijf reisblogs zeker niet missen. 

Tjoolaard: “een vrolijke blik” op reizen

De man achter Tjoolaard is Niel, een nieuwsgierige en creatieve man uit Gent. Hij bezocht sinds het begin van zijn blog in 2011 tientallen verschillende bestemmingen  en hield een logboek bij over deze reizen. Op Tjoolaard vind je een vrolijke blik op de wereld met allerlei tips & tricks, reviews en beschrijvingen van de bestemmingen waar deze blogger naartoe is geweest. Voornamelijk voor Europa vind je hier veel informatie, maar ook over 15 landen buiten Europa (tot nu toe). Neem ook een kijkje naar Tjoolaards lijstjes waar je onder andere zijn favoriete bestemmingen, favoriete buitenlandse gerechten en “food terrors” kunt vinden.

 

Ginder: over alles wat niet hier is

De slogan zegt het al; Ginder gaat niet over Europese landen maar alleen over landen in Azië en Oceanië (alleen Nieuw-Zeeland tot nu toe). Kristin en Stijn schrijven sinds 2013 frisse artikelen over al hun reizen op Ginder. Zij schrijven over grappige anekdotes en plekken die hen flink geïnspireerd hebben. Het mooiste van deze blog zijn de prachtige foto’s die in vrijwel elk artikel zitten. Dit is een blog voor inspiratie en praktische tips die ervoor zorgen dat je meteen zin krijgt om verre reizen te maken.

 

The Ego Tripper: een Engelstalige blog van een Antwerpenaar

Een mooi design verfraait deze blog, en de eerste keer dat je de website ziet lijkt deze dan ook echt op een professioneel magazine. Degene die achter dit mooie blog staat is the.ego.tripper : een Antwerpse journalist die de wereld rondreist en die vaak drie tot vier artikelen per maand schrijft over zijn reizen – dit is hard werk en weinig persoonlijke bloggers doen dit. Op deze blog vind je allerlei kritische, interessante en nieuwe inzichten over veel bestemmingen.

 

Classe Touriste: Made With Love in Antwerp – Belgium

Deze blog is ook Engelstalig, maar deze mocht zeker niet ontbreken. Debbie en David zijn twee intrinsieke reizigers die dit weten te communiceren op een professionele en erg authentieke manier. De nummer 4 van dit lijstje is dan ook mijn personal favorite. Zij hebben onlangs Remote geschreven, een boek die je ook via de website kunt bestellen indien interesse. Veel bestemmingen staan hier beschreven met een nadruk op de dingen die je niet zou moeten missen als je ergens naartoe gaat. Neem dus vooral een kijkje op Classe Touriste. Men zegt vaak dat eigen haard goud waard is – dat zou je niet denken als je deze blog leest!

 

Bart Lapers: Luxury Travel on a Budget

Ik sluit dit lijstje af met nog een Engelstalige blog omdat deze zeer relevant is voor iedereen die van luxe en comfort houdt maar met een krap budget zit. Bart Lapers is een specialist in het vinden van de mooiste en meest indrukwekkende plekken voor de laagste prijzen. Hij heeft het bijvoorbeeld voor elkaar gekregen om een eerste klas appartement te boeken in de Etihad A380 van Abu Dhabi naar Londen voor maar 17€ in plaats van 4813€… Daarnaast is Bart ook een professionele fotograaf dus je vindt op de blog de mooiste plaatjes om alvast een goede indruk te krijgen van je toekomstige bestemming.

 

Dit waren ze dan; de Flipit top 5 reisblogs in België. Ik hoop dat jullie hier voldoende inspiratie en tips mee zullen krijgen. Zo niet, heb jij nog andere blogs die jou hebben geholpen of erg inspireren? Laat hieronder een reactie achter. 

Ben jij niet zo van het verre reizen en ga je liever vakantie vieren of een weekendje weg in de Benelux? Vind hier een overzicht van de kortingen bij Center Parcs.

Brecht

Brecht, Achter mijn bureautje bij Flipit ben ik dagelijks bezig met mijn twee favoriete dingen: schrijven en kortingen. Ik vind het namelijk zelf altijd heel stoer wanneer ik de beste deal heb gescoord bij het winkelen. Die deals verzamel ik hier voor u, zod...

Lees méér over Brecht

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.