Valentijn in Gent

Door Brecht     13 januari 2016   |  terug naar Flipit Plus

Valentijnsdag 2016 in Gent

Het is die ene dag waarvan we weten dat ‘ie eraan komt, maar waar we eigenlijk geen van allen weten wat we er mee moeten: Valentijnsdag. Honderden pogingen tot romantische gestes worden gemaakt, liters body lotion worden cadeau gedaan en de blaadjes kunnen niet snel genoeg van de rozen af vallen. Maar waar worden we nou écht allemaal blij van? Citytrips! En aangezien Parijs zó 2012 is, richten we ons ditmaal op het romantische epicentrum van België: Gent. Laat mij u hier door het meest romantische anderhalve etmaal loodsen.

Ochtend - Pak de trein

Er is niks ongezelligers dan naast iemand te zitten die aan het rijden is. Zeker als je samen op weg bent naar het uitje waarin het toch redelijk om elkander draait. Ga daarom met de trein en geniet van al het schoons dat België te bieden heeft. Zoals bijvoorbeeld uw partner.

11.00 uur - Wandel het centrum in

Het grote voordeel van Gent is dat vrijwel alles op loopafstand ligt. Behalve de IKEA misschien, maar laten we die gewoon overslaan dit weekend. Van welke kant u ook komt, u loopt zo tegen een stuk of drie fenomenale bezienswaardigheden aan. Maar we hebben nog tijd, dus u kunt beginnen met één. Bijvoorbeeld de indrukwekkende Sint-Michielskerk.

 
12.30 uur - Lunch!

Na de nodige oh- en ah’s in de kerk, is het tijd voor een goede lunch. Wandel een stukje verder en u zult zonder het door te hebben zomaar ineens op de Korenmarkt staan. De Korenmarkt bevindt zich temidden van het schone historische centrum van Gent, en biedt u meer dan genoeg mogelijkheden om even neer te strijken en een warme choco te delen met uw geliefde. En om een sandwich te eten, natuurlijk.

14.00 uur - Tijd om de Gentse wateren te trotseren

Laat een van de vele rederijen in Gent u in één klap veel schoons tonen, met één van hun boottochten langs de Leie. Kies er eentje uit met bar aan boord, dan kan de eerste valentijnsborrel al gedronken worden met de schemerende stad op de achtergrond.

17.00 uur - Cadeau uitwisseling in het hotel

Een hotel vinden in Gent gaat geen probleem zijn. In het centrum barst het er van de leuke, romantische hotels met schone kamers. Tijd om cadeaus uit te wisselen en u op te dirken voor het valentijnsmenu waar u zodirect gaat van gaat genieten. Maar misschien nog even een klein dutje, en voilá: u bent klaar om Gent onveilig te maken.

19.30 uur - Romantisch diner op originele locatie

Het zal u zo ondertussen misschien niet meer verbazen, maar ook wat restaurants betreft is Gent een uitstekende keuze. Nu heeft u al de hele dag toeristische activiteiten ondernomen, en is het daarom misschien tijd om een avondje met de locals door te brengen. Begin met een oestertje bij TISVIS en wandel daarna verder naar de Nederkouter voor wat tapas bij Revue. Sharing is caring, per slot van rekening.

23.00 uur - Nog ééntje dan…

Met uw vol gegeten buikje is het dan misschien wel tijd voor nog één sexy drankje. Als ik met u mee was op deze liefdestrip, zou ik er op staan naar Old Fashioned te gaan. Een donkere, knusse cocktailbar die is uitgeroepen tot beste cocktailbar van België. Maar helaas, ik ben niet met u mee, dus kan ik u enkel deze tip meegeven…

10.30 uur - Goedemorgen!

Wat u ook gedurende de nacht heeft uitgespookt, u zult toch hoogstwaarschijnlijk voor twaalven moeten uitchecken. Daarom zal ik u tot slot nog leiden naar de perfecte apres-valentijnsbrunch plek in Gent. Struin de pittoreske straatjes van de binnenstad nog eenmaal door en nestel u dan in het knusse interieur van Alice. Of u nou uitgebreid wil eten, of efkes snel een lunch nodig hebt; daar zit u goed. En wellicht heeft u daarna nog tijd voor een kerkbezoek!

Brecht

Brecht, Achter mijn bureautje bij Flipit ben ik dagelijks bezig met mijn twee favoriete dingen: schrijven en kortingen. Ik vind het namelijk zelf altijd heel tof wanneer ik de beste deal heb gescoord bij het winkelen. Die deals verzamel ik hier voor u, zodat...

Lees méér over Brecht

Méér artikelen

Praat mee!

Een prangende vraag? Of iets delen met andere bezoekers? Laat hier je reactie achter.